ACTIVITAT 3



EL CASTELL CÀTAR

Objectius:
ü  Descriure els trets generals sobre la construcció dels castells càtars.
ü  Identificar els trets més característics dels castells càtars (forma, ubicació,...).
ü  Establir trets diferencials i generals entre els castells càtars.

Descripció de l’activitat:

Treball individual
Aquesta activitat serveix per a que els alumne reflexionin i els creï curiositat envers els castells. Començarem a partir d’una fitxa dividida en diferents apartats, cada un d’ells treballarà un aspecte important.
En l’apartat “a” a partir de l’observació de les dues fotografies, l’alumne de manera totalment lliure haurà d’expressar trets característiques que tinguin en comú o que tinguin de diferent els castells càtars. Ho pot fer a partir de paraules, frases, dibuixos i/o marques sobre les imatges. D’aquesta manera podrem permetre que el nen/a expressió allò que observa sense donar-li una pauta concreta. Aquest fet permetrà que no ens passi cap alt tota aquella informació ja que es deixa total llibertat per que diguin independentment de com ho diguin allò important per a ells. 
En l’apartat “b” farem que es sentin petits històrics i voldrem saber quina opinió tenen sobre alguns aspectes concrets. Poden respondre allò que saben, o que els agradaria. 
En l’apartat “c”, a partir d’una plantilla sense acabar els deixarem dibuixar un castell de manera lliure, però el tret que diferencia aquest apartat del “d” és que en aquí hi ha unes indicacions i una base de la qual han de començar a desenvolupar, i en la següent seran ells qui ho faran des de l’inici.

Treball en grup
En l’apartat “d”, es dura a terme la realització d’un dibuix mural del ideal castell càtar indicant el nom de les seves parts, característiques rellevants a detallar, comentari, etc.
Disposaran de llibres, fotografies, ordinadors per cercar models, informacions...i també, tot tipus de material fungible per poder dissenyar el castell càtar.

Valoració:
L’activitat pot ser adaptada partint dels interessos dels alumnes i d’aspectes concrets que el mestre vulgui treballar. Aquesta concretament està dissenyada per a que els alumnes reflexionin i expressin les seves idees i opinions proporcionant-los diferents situacions. També, es vol que l’alumne mostri interès i sigui participatiu tant a nivell individual com col·lectiu.

Creiem que és una pràctica enriquidora. Es pot fer en dues sessions tots depenent del grup-classe. Cal que el mestre s’informi i conegui el contingut a treballar. I finalment, el material didàctic pot ser modificat, ampliat o pot no haver-hi, depenent de com es vulgui treballar (s’adjunta exemple a continuació). 

Per a poder veure el material didàctic feu "clic" aquí:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada